• A kandalló melegénél
  • Kézzel faragott fedett pihenő
  • Szauna-ház
  • Bodzás Vendégház

 

A Bodzás és környéke, valamint a közeli Bakony, Pápa városa, és a kissé távolabbi kirándulóhelyek is számtalan programot, túraútvonalat, kirándulási lehetőséget rejtenek.

60 km-en, azaz 1 órán belül elérhető Győr, Nagyvázsony, Sümeg, Zirc, Veszprém (Állatkert!) és a Balaton is. (Balatonfüred, Balatonalmádi, Szigliget, Badacsony)

 

Ha csak a ház körül nézelődnénk: kutyák, macskák, lovak, tyúkocskák, gyöngyösök a közvetlen szomszédban. Néha a lábtörlő előtt is...:)) Csupa természetadta, életteli hang! Madárcsicsergés. Áprilisban kakukkszó.

200 méteres távolságban lesétálhatunk a Bittvához, öblei, csobogói csodás látványban részesítenek. Gyerekeknek rákászási lehetőség, az ügyesebbek, felkészültebbek apró pisztrángra is leshetnek, állítólag újra lehet egy-egy példányt találni a patakban, ami a vízminőség kiválóságát is jelzi.

 

 

 

Madárlesen a patak körül jégmadarat is találni. Pintyek, sármányok, zöldikék, tengelicek, kékcinkék a mindennapi vendégeink tavasztól. 

A faluban: Esterházy Mauzóleum,  ami a község legjelentõsebb látnivalója, nevezetessége. 1813-1818 között épült a Szent Kereszt Felmagasztalásáról elnevezett Esterházy- mûemléktemplom és családi sírboltként használt altemplom. A templom a római Pantheon kisebb léptékû másolata. Előzetes bejelentkezéssel látogatható.

A Fő utcán Táncsics Mihály szobra, aki a faluban kezdte segédtanítói pályáját.

A Bittva patak mellett csodás, árnyas környezetben játszótér fajátékokkal.

 

 

A falu szélén tehéncsorda, birkanyáj és napraforgótáblák...A lankás domboldalakról a Somló látványa fogadja a kirándulót.

 

 

Kb. 1 km-es sétával a játszótér melletti kerékpárúton átsétálhatunk Döbröntére, ahol a Szarvaskő várrom lehet úticélunk.

Túraútvonal mentén felkereshetjük az Ödön-forrást.

 

Kerékpárral, autóval, mert túrázni jó!:

- Magyarpolány: tájház, falumúzeum, Kálvária

- Farkasgyepű: pisztrángostó

- Bakonyjákó, Forrás Vendégház: kisvonattal a Bakony szívébe-program (0630/9564-211)

- Iharkút dinoszaurusz lelőhely

- Somló, borkóstolás, Szt. Márton kápolna. Ajánljuk: Bogdán Pince (0630/3508 923 Bogdán Levente), Szent Márton Borozó (0620/317 6708), Somlói Borok Boltja (0630/290 4695 Kárpáti Melinda)

- Somlóspirit Pálinkafőzde Somlóvásárhely

- Kislőd: Sobri Jóska Kalandpark

- Bakonybél: Pannon Csillagda, Monostori Könyvkötészet, Erdőismereti Oktatóbázis

- Pannonhalma: Bencés Főapátság

- Zirc: Arborétum, Ciszterci Apátság Látogatóközpont, Országos Széchényi Könyvtár Reguly Antal Műemlékkönyvtár, Bakonyi Természettudományi Múzeum

- Bakonybél: Hubertlaki-tó (Gyilkos-tó)

- Magas-Bakony: Cuha-patak, szurdokvölgy

- Cseszneki vár

 

Pápa

 - Eszterházy Kastély tárlatvezetéssel

- Kékfestő Múzeum

- Zsinagóga

- Címer és fegyvertörténeti gyűjtemény

- Fő tér: Nagytemplom, Griff Szálló, Zichy-ház

- Termálfürdő-uszoda és strand